A Könyvvásárlás Egyetlen Szabálya

Van egy nagyon egyszerű szabályom a könyvvásárlásra, amit egy indiai fickótól tanultam: ha belefutsz olyan olvasnivalóba, ami picit is érdekel, akkor ne tökölj, egyszerűen csak vedd meg! 

Ebben a rövid bejegyzésben összeszedtem néhány indokot, hogy miért nem szabad még egy másodpercet sem gondolkoznod azon, hogy beszerzed-e a kiszemelt könyvet.

Mások éveket raknak bele

Az egyes könyvek szerzői általában éveket töltenek el azzal, hogy néhány száz oldalon összefoglalják a megszerzett tapasztalatukat. Mindezt persze egy jól átgondolt rendszerben adják át neked, tehát lényegében apró pénzért jutsz hozzá más szaktudásához.

Gondolj bele abba, hogy mennyi időt tudsz spórolni, és mennyi bukástól meg tud téged menteni egy jó szakmai könyv. Nem fontos, hogy minden egyes kis apróságot maximálisan elsajátíts, bőven elég az is, ha elolvasod a felét, és egyetlen dolgot megvalósítasz belőle. Így egy másodpercre sem kérdés, hogy megtérül-e a könyv ára.

Saját magadra ne sajánld

Soha ne sajnáld azt a pénzt, amit saját magad fejlesztésére költesz: legyen szó akár egy online tanfolyamról, egy élő tréningről, vagy akár egy 10 EUR / 3000 Ft összegű könyvről. Azzal, ha olvasol, folyamatosan új dolgokat tanulsz, új élményeket szerzel, fejlődsz.

Én havonta több könyvet is vásárolok. Az éppen aktuális olvasnivalókban mindig találok olyan ajánlásokat, amelyek az esetek többségében érdekelnek is. Ilyenkor azonnal megveszem ezeket, így nem kell gondolkodnom azon, hogy aminek fogok legközelebb nekikezdeni.

Megspórolsz egy csomó időt

Rengeteg felesleges időt el tud vinni az életedből a folymatosan vacillálás. Megvegyem, ne vegyem? Vedd, méghozzá azonnal! Ha egyből beszerzed a kiszemelt olvasnivalót, akkor nem fogsz felesleges köröket futni. Biztosan előfordult már veled, hogy ott volt a kezedben a könyv, de nem vetted meg rögtön, hanem visszamentél 2 nap múlva. Na, egy utat és nem kevés időt rögtön megspóroltál volna…

Tényleg, teljesen őszintén mondom, hogy ne csessz el soha értékes a tökölésre – helyette inkább vedd meg és nyomás olvasni!

Konklúzió

Legközelebb, amikor ott leszel a könyvesboltban és nem fogsz tudni dönteni, hogy megvedd-e az adott könyvet, ami éppen a kezedben van, akkor gondolj erre a bejegyzésre. Fent elegendő indokot találsz arra, hogy miért érdemes a kiszemelt olvasmányokat azonnal beszerezned.

Ha minden egyes elolvasott könyvből EGYETLEN dolgot alkalmazol a saját életedben, akkor máris elképesztő sokat nyertél.

5 Comments on “A Könyvvásárlás Egyetlen Szabálya”

  1. Én Is

    Ezzel az a baj, hogy így annyi könyvet megvennék, hogy nem lenne időm elolvasni őket. Akkor meg minek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.