Helló, itt

Ezen a blogon ahhoz kapsz segítséget, hogy több olyan dolgot csinálj, amit szeretsz, és megteremtsd önmagad legjobb verzióját.

Csak néhány kérdés:

 • Úgy hiszed, hogy több van benned, mint amit jelenleg kihozol magadból?
 • Nehezen motiválod saját magad, és nem mindig támogat a környezetet?
 • Tudod, hogy akár máshogy is élhetnél, csak egyedül nehéz előre lépni?

Ha magadra ismertél, akkor van itt számodra néhány érdekes dolog.

A Csináld Meg! blognak az a célja, hogy lépésről-lépésre megtanuld, hogyan tudsz több időt fordítani azokra a dolgokra, amelyek feltöltenek (legyen az hobbi, pihenés, család, bármi), és kevesebbet azokra, amelyek frusztrációt és rossz érzést okoznak.

A produktivitásod fejlesztésével, a rossz szokásaid jó szokásokra való felcserélésével, és a fejedben lévő pszichológiai korlátok leküzdésével fogsz folyamatosan előre jutni és fejlődni.

Ennek köszönhetően:

 • rendszerezettebb lesz az életed, mégpedig anélkül, hogy le kellene mondanod a spontán akciókról
 • energikusabb leszel, hiszen többet fogsz csinálni azokból a dolgokból, amelyeket igazán szeretsz
 • egyszerűen jobban fogod érezni magad a bőrödben, ami egy csomó pozitív meglepetést hoz az életedbe.

Röviden rólam

Én Zalaba Krisztián vagyok, és abban hiszek, hogy a csinálás viszi előre az életünket.

Persze ezt már csak most tudom, hiszen korábban én is csúnyán benne voltam a folyamatos tökölésben és felesleges túlagyalásban. Az elmúlt néhány évben lépésenként fejlesztettem magam, és azon dolgoztam, hogy kihozzam magamból a maximumot. Például lefogytam 36 kilót, lefutottam több félmaratont, vállalkozó lettem és igazán ismert ügyfeleket szereztünk.

Ezek véletlen voltak?

Egyáltalán nem. Mindezt tudatosan vittem véghez, és megtanultam, hogy tudok a lehető legrövidebb idő alatt elérni komoly eredményeket.

Ezen a blogon leírom, hogyan voltam ezekre képes, és lépésről-lépésre bemutatom neked, hogyan tudod te is megvalósítani mindazt, amit csak szeretnél. Az őszinte sztorijaimmal, lépésről-lépésre útmutatóimmal, és gondolatindító posztjaimmal inspirállak téged arra, hogy lépj, fejlődj és szintet lépj – legyen szó a privát életedről vagy a karrieredről.

Tudom, hogy szereted a konkrétumokat, ezért lent néhány pontban összefoglaltam a legfontosabb tudnivalókat. (Az izgalmasabb dolgokat jellemzően a privát listámon osztom meg.)

Ezzel foglalkozom:

2012 óta van egy közös cégünk a tesómmal, ahol #1 Google-helyezéseket és új ügyfeleket szerzünk más cégvezetőknek. Dolgozunk együtt multikkal is (Sony, EA), és apró vállalkozásoknak tartunk 2 órás konzultációkat. Ezen felül van még néhány külföldi automatizált bizniszünk is.

Ennyi éves vagyok:

30 éves vagyok, és gyakran megkapom, hogy pofátlanul fiatal vagyok ezekhez eredményekhez. Ilyenkor mindig mosolygok egyet, és azt mondom, hogy tökölés helyett csinálom a dolgokat.

Ezeket szeretem:

Szeretem a hasznos kütyüket, a szép dizájnt, a vega ételeket, ezen felül imádok futni, bringázni és természeti csodákat látogatni. Igen, és a sajttortát!

A Csináld Meg! blog:

neked való, ha:

 • Szívesen olvasol igazán részletes és mély inspiráló sztorikat
 • Hajlandó vagy belerakni az energiát abba, hogy megvizsgáld és leküzdd a fejedben lévő korlátokat
 • Képes vagy kilépni a komfortzónádból és feszegetni a határaidat.

NEM neked való, ha…

 • Produktivitás piramisokról és különféle elméletekről akarsz olvasni
 • Olyan “őrült trükköket” keresel, amelyek azonnal adnak neked napi 4 óra szabadidőt
 • Csak az a célod, hogy fogyasztod az anyagokat és soha nem lépsz akcióba.

Őszinte leszek veled: tőlem nem fogsz kapni “gyors időgazdálkodási tippeket”. Méghozzá azért nem, mert ezek nem hoznak tartós eredményeket. Ha komolyan gondolod, hogy jobbá teszed az életed, akkor bizony energiát kell beletenned – de nyugi, végig segíteni fogok. Én már sok mindent kipróbáltam, és látom, hol a legkönnyebb elbukni. Ha követed ezt a blogot, akkor megkíméled magad a felesleges köröktől.

Imádok kísérletezni magamon, és letesztelni, hogy bizonyos dolgok, milyen hatással vannak az életemre. Itt tök őszintén írom le azt, mit és hogyan csinálok, ahol nem félek beszámolni a bukásaimról sem. Természetesen én is hibázok, viszont ezeket arra használom, hogy tanuljak belőlük és megosszam veled.

Nem ígérem azt, hogy az egyik napról a másikra megváltozik az életed. Ez egyszerűen nem reális. Ezzel szemben, ha hajlandó vagy tenni azért, hogy kis lépésekben rendszerezd az életed különböző területeit, akkor tudok segíteni.

Alapelvek és értékek

Lépj akcióba

Ha valami inspirált téged, akkor azonnal lépj akcióba. Nem számít, hogy ha az elején béna vagy, csinálni kell, mert úgy tanulsz, tapasztalsz és fejlődsz.

Adj és kérj visszajelzést

Ha egy gondolat, videó vagy blogposzt megváltoztatta az életedet, akkor egyszerűen jelezz vissza annak, aki segített előre lépni. Még a legnagyobbakat is inspirálja egy egyszerű “köszönöm”.

Segíts másoknak

Ha valami újat tanultál, akkor azt mielőbb add át másoknak. A tudás semmit nem ér, ha meghagyjuk magunknak, ezért ahol csak tudod, terjeszd (legális keretek között) mások anyagait.

Adj többet az elvárttól

Mindig adj többet, mint amit elvárnak tőled – legyen szó egy személyes szolgáltatásról, egy termékről, vagy akár egy blogposztról.


Mit gondolsz?

Ha tetszik az, amit itt olvastál, akkor jelentkezz a privát listámra, ahol heti szinten megosztom az új ötleteimet, gondolataimat és projektjeimet.